Δώστε στα προϊόντα σας την επικοινωνία που τους αξίζει!

Είσοδος / Εγγραφή
Δημητριακά: Το δώρο της γης ...στο πιάτο σας
Scientific Project Manager

17 Δεκεμβρίου 2015

Δημητριακά: Το δώρο της γης ...στο πιάτο σας

Παρατηρώντας και αξιολογώντας τη συμπεριφορά του καταναλωτή γύρω από τα τρόφιμα και τις μόδες που προκύπτουν κατά καιρούς, ένα από τα στοιχεία που είδαμε είναι ότι δεν έχει σαφή εικόνα τι επιλέγει να καταναλώσει τη στιγμή που οι αμυλούχες τροφές άλλοτε βάλλονται από τη μόδα του αδυνατίσματος και άλλοτε εξυμνούνται για την αξία υπερτροφής που τους δίνεται. Δημιουργήσαμε έτσι, την καμπάνια “Δημητριακά: Το δώρο της γης ...στο πιάτο σας” για να θυμίσουμε στον κόσμο ποια είναι τα δημητριακά σαν πρώτη ύλη και πόσο σπουδαία είναι η διατροφική τους αξία. Απώτερος σκοπός μας, ο καταναλωτής να επιλέγει με απόλυτη συνειδητότητα τις τροφές που απαρτίζουν το πρωινό του γεύμα και όχι μόνο.

Για την επικοινωνία των διατροφικών μηνυμάτων αξιοποιήθηκε πρωτίστως η κοινωνική δικτύωση του medNutrition. Δημιουργικό και επιστημονικό τμήμα συνεργάστηκαν για την σχεδίαση κάποιων posts με επιστημονικές λεπτομέρειες, «μεταφρασμένες» ωστόσο, στη γλώσσα του καταναλωτή για την αναγκαία ενημέρωσή του.

case study dhmhtriaka posts

Και ενώ τα posts μετέδιδαν αποτελεσματικά κάποια κεντρικά μηνύματα, συνδέθηκαν με ένα βασικό σώμα αρθρογράφησης για κάθε ενδιαφερόμενο που αποζητούσε μια πλήρη, λεπτομερή και τεκμηριωμένη ενημέρωση

Για την επικοινωνία της καμπάνιας δημιουργήθηκε Δελτίο Τύπου που προωθήθηκε σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, υπήρχαν χορηγοί επικοινωνίας (Natura, Ευεξία και Διατροφή) και αναρτήθηκε banner ROS στην ιστοθέση του medNutrition.

dhmhtriaka yumpu 1

 

grains eveksia capmaign

Η καμπάνια τελούσε υπό την αιγίδα του ΕΛΙΓΑΣΤ.

Η αποδοχή του διαδικτυακού κοινού ήταν μεγάλη, κάτι που μπορείτε να κρίνετε και οι ίδιοι βλέποντας τα παρακάτω νούμερα.

Ομάδα εργασίας

Βάμβουκα Κατερίνα, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.
Βαραγιάννης Παναγιώτης, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.
Κύρα Ειρήνη, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.
Δρογούδη Σοφία, Σχεδιάστρια Οπτικής Επικοινωνίας

Ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε μαζί, το επόμενο επιτυχημένο case study!

Δώστε στα προϊόντα σας την επικοινωνία που τους αξίζει!

Είσοδος

ή εγγραφή

Εκπροσωπείτε το τμήμα marketing, πωλήσεων, διαφήμισης και επικοινωνίας μιας εταιρίας;

Γραφτείτε στο medNutrition hub για να κατεβάσετε συμβουλευτικά ebooks και να έχετε πρόσβαση σε περισσότερη ενημέρωση για τη βελτιστοποίηση της διατροφικής επικοινωνίας των προϊόντων σας και τα πιο πρόσφατα project μας